INFORMATION FRÅN STYRELSEN 2022-04-25

Som några noterat har radiatorerna fungerat dålig under en kortare period.  Trots allt var det tur att den enda intakta pumpen höll till två dagar innan den nya levererades. Den som alltså beställdes för att ersätta den pump som kaviterade i vintras, då någon uppenbarligen startat den mot låsta ventiler. Driftstoppet blev därför kortvarigt. Delar av styrelektroniken har också bytts.  

Årets stämma har varit planerad till början av maj men pga problem i hanteringen av verksamhetsberättelsen från SBC tvingas vi flytta den framåt. Nytt preliminärt datum är torsdag 2 juni 2022 kl 18.00 i Clasonska gården, Öfre Slottsgatan. Datumet måste förbli preliminärt till dess att vi kan säkerställa leveransen av verksamhetsberättelsen.

Eftersom vi ånyo får många frågor och påpekanden så vill vi understryka att

  • Upphandling av entreprenad för basal skötsel av trädgården pågår och bör kunna vara avslutat inom någon vecka, varvid vederbörande firma startar sitt arbete. 
  • Varje BRFinnehavare är strikt ansvarig för sin egen lägenhet, är ansvarig att inhämta relevanta kunskaper för att kunna hantera allmänna utrymmen såsom tvättstugan (t.ex. funktionen av en jordfelsbrytare). Styrelsen tar fram lista med förslag på entreprenörer som är pålitliga, och som brf-innehavare kan anlita på egen bekostnad om man själv inte innehar kunskapen.

Inför stämman kommer konstant frågan om fortsatt styrelsearbete upp på agendan. Brf Pistolen saknar de senaste 3 åren valberedning. Det har inte varit lätt att få Brf innehavare är arbeta i styrelsen. Vi är extremt tacksamma för de medlemmar som nu accepterat att ingå i styrelsearbetet. Vi men behöver också långsiktigt hållbara lösningar. Det är inte enbart som arbetande styrelsemedlem som man kan bidraga till föreningen. En grupp för skötsel av trädgården är ett exempel.

I denna information bifogas ett dokument vad som gäller den dagen ingen vill/kan sitta i styrelsen. Allvaret kanske ger anledning till eftertanke – hur kan vara och en kan bidraga till en välfungerande Brf.

Styrelsen