Nyhetsbrev Våren 2024

Vid föreningsstämman i juni 2023 efterfrågade föreningens medlemmar mer löpande information om styrelsens arbete och aktuella frågor. Styrelsens ambition är att med jämna mellanrum skicka ut ett nyhetsbrev där vi berättar vad som är på gång i föreningen. Frekvensen kan variera efter behov, men 2-3 gånger per år är ett riktvärde. Här kommer det första!

 

Nyhetsbrev till Brf Pistolens medlemmar våren 2024

 

C:\Users\asaketti\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Outlook\9IUBI3KW\IMG_4551.jpg

 

Föreningsstämma. Stämman är planerad till 2024-05-22 kl 18:00 i trädgården. Vid dåligt väder håller vi till i entréhallen. Vi bjuder på lite förfriskningar. Boka in det i kalendern redan nu. Kallelse kommer när det närmar sig. 

Information och kommunikation. Vi försöker samla all information på hemsidan, som numera ligger öppen: Hem | Brf Pistolen (bostadsratterna.se) Just nu ser vi över den, så mejla gärna om du har synpunkter och goda förslag. Meddelanden anslås också på föreningens anslagstavla. Om vi har information som inte lämpar sig att lägga publikt, mejlar vi den eller delar ut den i brevfacken istället. Om det t ex är viktigt att viss information når alla inom viss tid skickar vi den per mejl. Det går förstås bra att mejla eller ringa om du vill komma i kontakt med styrelsens ledamöter (se nedan). 

Information till nya som gamla medlemmar. Vi har uppdaterat informationen till nya som gamla medlemmar och bifogar den med nyhetsbrevet. Den finns även på hemsidan (För boende | Brf Pistolen (bostadsratterna.se)). Är det något du saknar eller har någon annan synpunkt? Hör av dig till styrelsen! 

Föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi är i balans och visade på ett överskott på ca. 250 tkr 2023. Medel finns för nödvändiga underhållsåtgärder, buffert och amortering av det lån som har högst ränta. Inga avgiftshöjningar planeras i nuläget, men styrelsen har beredskap för det om bilden skulle förändras. 

Omförhandlat gruppavtal med Tele2. Föreningen har nu ett omförhandlat gruppavtal med Tele2, vilket träder i kraft 2024-03-23. Det innebär att följande ingår bostadsrättens månadsavgift: 

  • Bredband 100/10 (50-100 Mbit/s)
  • Ett grundutbud med TV-kanaler
  • Hemtelefon 

Det nya avtalet medför lägre kostnader för föreningen jämfört med det tidigare avtalet, samtidigt som bredbandshastigheten har höjts. Den medlem som önskar ännu högre hastighet på bredbandet, eller fler kanaler, kan utöka på egen bekostnad. Alla medlemmar som vill använda tjänsten behöver själva ringa till gruppavtalskundservice på telefon 0775-171720 för att få tillgång till tjänsten och få eventuell nödvändig utrustning.  Mer information skickades ut per mejl 2024-02-29 och finns också som en nyhet på hemsidan.

Bostadsrättstillägg. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter i föreningen. Det gäller för skador som kan uppstå inne i din bostadsrätt. Tak, väggar, golv och fast inredning omfattas av försäkringen och även sådant som platsbyggda garderober och balkong. Det är ett tillägg till hemförsäkringen men ersätter inte behovet av att alla boende har sin egen hemförsäkring.

Cykelinventering. Parkeringsutrymmena för cyklar på gården och i källaren är begränsade och därför ganska överfulla, i källaren på vintern och på gården under sommaren. Det finns skäl att anta att några av cyklarna tillhör personer, som inte längre bebor Brf Pistolen. Nu sker en inventering av vilka cyklar som ska behållas och vilka som kan forslas bort. Cyklarna förses med band som tas bort av ägaren i det fall cykeln ska vara kvar. Mer information har gått ut per mejl till alla medlemmar. 

Andrahandsuthyrningar. Styrelsen har fortsatt den förra styrelsens arbete med att skapa större tydlighet och bättre ordning när det gäller andrahandsuthyrningar. Uppdaterad information finns på hemsidan Andrahandsuthyrning | Brf Pistolen (bostadsratterna.se). Ansökan om andrahandsuthyrning lämnas till styrelsen, den ska innehålla skäl till uthyrningen och underskrivet hyreskontrakt. Godkännande ges högst ett år i taget. Styrelsen diskuterar om föreningens praxis ska förtydligas ytterligare, eller justeras på något sätt, och tar gärna emot medlemmarnas synpunkter på detta. 

Fixardag. De trädgårdskunniga medlemmarna Gunilla och Anders Uppfeldt har till styrelsens stora glädje åtagit sig att göra insatser i trädgården, men fler händer behövs. Lördagen den 20 april samlas vi för en fixardag då vi vårstädar i trädgården m.m. 

Radonmätningar. Styrelsen följer upp de radonmätningar som genomfördes under förra styrelsen. Upprepad mätning ska genomföras i de lägenheter som vid senaste mätningen visade på för höga värden.  Enligt överenskommelse med Uppsala kommun kommer mätningen att genomföras i höst/vinter. Styrelsen kommer att kontakta berörda medlemmar när det är dags. 

Andra aktuella frågor på styrelsens bord. Styrelsen jobbar vidare med ett antal uppgifter som förra styrelsen hade identifierat - och några nya. Utöver sådant som framgår ovan genomförs energideklaration i enlighet med gällande krav. Taket ovanför soptunnorna ska repareras och behovet av huvar på skorstenarna undersökas, liksom statusen på föreningens eldstäder. Stenläggningen på framsidan åtgärdas när tjälen har släppt helt. Möjligheten att skaffa en huvudnyckel i det fall det krävs någon akut åtgärd i lägenhet vars innehavare är bortrest undersöks också. 

 

Har du goda förslag och/eller kan tänka dig att hjälpa till med något? Mejla gärna till någon av oss i styrelsen. 

Carl Jeding (ordförande) carl.jeding@me.com 076-0149212

Åsa Kettis (sekreterare) asa.kettis@live.se 072-5601080

Olof Johannesson (kassör) olof.johannesson@yahoo.se 073-3687607

Suppelanter: 

Rolf Torstendahl rolftorstendahl@gmail.com 070-0980452

Vakant 




 

C:\Users\asaketti\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Outlook\9IUBI3KW\original-CA3D12A2-EE5E-433F-92EE-A9E7C974AE07.jpeg